AKTUELNO

Formiranje ilegalne oružane formacije na teritoriji Srbije predstavljalo bi pretnju za bezbednost u čitavom regionu, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je novinarima u Beogradu rekao da je i samo pominjanje mogućnosti o uspostavljanju oružanih snaga na KiM suprotno Rezoluciji 1244 SB UN, mandatu Kfora i Ustavu Srbije, te da predstavlja pokušaj podsticanja novih tenzija i novih sukoba.

On je dodao da to ne može doneti ništa dobro ni srpskom ni albanskom narodu, pogotovo u trenutku kada se daju izjave o prekrajanju granica, o stvaranju fašističke velike Albanije na teritoriji naše zemlje, u trenutku kada predsednik parlamentarnog odbora za bezbednost u pokrajinskoj skupštini Daut Haradinaj govori o tome kako u našoj južnoj pokrajini Srba ne treba da bude.

Đurić ističe da se Srbija tome oštro protivi i snažno zalaže za poštovanje vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, prema kojem je u pokrajini, u odsustvu Vojske Srbije koja formalno ima pravo da tamo bude, jedina vojna sila Kfor. -Tako treba i da ostane - rekao je Đurić.

#Kosovo

#Marko Đurić

#Vojska

'