AKTUELNO

Organizaciji ratnih veterana zločinačke OVK navodno su danas dostavljeni novi tajni dosijei, a osoba koja je donela dokumenta Specijalnog suda za ratne zločine nije ista kao prvi put.

U ovoj organizaciji ističu da su čak pokušali i da zaustave tu osobu, ali da nisu uspeli.

- Nazvali smo ga "Munja 2" jer je čovek pobegao kao munja. U 15:30 je doneo dokumenta, a nekoliko naših kolega nisu mogli da ga stignu i vide ko je - rečeno je na konferenciji za medije.

Predsednik organizacije, Hisni Gucati, medijima je pokazao dokumenta koja, kako tvrdi, dokazuju komunikaciju između zvaničnika Specijalnog suda sa srpskim tužiocima i ljudima iz policije.

- Ranije smo govorili da Specijalni sud uglavnom sarađuje sa srpskim tužilaštvom i Specijalnim sudom Srbije za ratne zločine. Pokazaću vam dva papira na srpskom jeziku. Milorad Veljović je generalni direktor policije u Srbiji koji sarađuje sa tužiocima Suda. Nismo ih proverili jer su stigli u 15:30 velikom brzinom - rekao je Gucati.

Zamenik šefa Organizacije ratnih veterana zločinačke OVK, Nasim Haradinaj, rekao je da je bilo više od 130 dopisa sa tadašnjim direktorom srpske policije i drugim srpskim zvaničnicima.

- Ovo je veliki apsurd za međunarodnu instituciju. Ovo ne liči ni na sudove u džungli. Video sam da je Klint Vilijamson imao 57 prepiski sa (srpskim tužiocem za ratne zločine Vladimirom) Vukčevićem. Postoji 130 prepiski sa direktorom policije, a zatim 37 sa (zamenikom srpskog tužioca za ratne zločine) Dragoljubom Stankovićem. Sve ove prepiske govore o Drenici, Jablanici, Klečku i drugim. Radi se o direktnoj saradnji sa ljudima iz Miloševićevog aparata. Na ovaj način ih amnestiraju i istražuju Albance - rekao je Haradinaj.

#Hag

#OVK