AKTUELNO

Lepo kaže naš narod - Ne laje kera radi sela... Bez namere da bilo koga uvredim, ali nedopustivo je da Boris Tadić napada EPS, narodnu kompaniju koja hrani više desetina hiljada duša. Bivši predsednik republike danas je na konferenciji za novinare izneo niz paušalnih ocena i neistina, a istina je zapravo potpuno suprotna, izjavio je v.d. direktora EPS Milorad Grčić.

- Upravo u vreme Borisa Tadića EPS je doživeo sunovrat, uzimajući kredite za likvidnost. Jedino u čemu je u pravu je da EPS jeste veliki energetski potencijal u koji je u poslednjih 5 godina uloženo više nego decenijama unazad. Podsećam i da umesto da suzbije kriminal u Kolubari on je, da bi se obračunao sa Vojislavom Koštunicom, uništio ceo inženjerski kadar u RB Kolubara, iako većina zaposlenih nije napravila ni jednu sustinski grešku. Kolubara se nakon toga godinama oporavljala - navodi i dodaje:

Umesto da je pod njegovim vođstvom energetski sektor osnažen, Tadić ga je uspavao, baš kao što je kravama nudio pilule za smirenje. Nije na odmet napomenuti i da je Boris Tadić čim mu je istekao predsednički mandat počeo da radi kao savetnik u privatnoj, stranoj kompaniji, a za mandata u drzavi omogućio im je prodor i širenje. Toliko o patriotizmu čoveka koji napada kompaniju da desetinama hiljada zaposlenih. Srećom pa se nije zaposlio u privatnom energetskom sektoru, jer bi onda do kraja stradala naša državna firma.

Grčić kaže da stvaranjem lažnih afera i pokušajem da se na taj način vrati u politički život zaboravlja na činjenicu da je uredba i naknada o obnovljivim izvorima energije doneta 2010. godine, upravo u vreme njegove vlasti.

- I upravo u tom periodu najveći broj malih hidroelektrana je dobio dozvolu. Kada bi tražili opravdanje za Tadićeve laži rekli bi da je šarlatan, a ovako, pre bi se reklo da je u pitanju zlonameran čovek sa ozbiljnim interesima - zaključuje Grčić.

#Boris Tadić

#EPS

#Milorad Grčić