AKTUELNO

N1 je na Tviteru na engleskom jeziku uz link vesti objavio da Huawei otvara regionalni inovacioni centar u Srbiji, što je svima već poznato, i označio predsednika SAD Donalda Trampa i specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela.

N1 pokušava da uruši ugled Srbije nakon sporazuma u Vašingtonu, iako za to nema nikakvih osnova, jer regionalni centar nema nikakvih dodirnih tačaka sa 5G tehnologijom, o kojoj ima reči u sporazumu.

U pitanju je regionalni inovacioni centar koji je najznačajniji je za mlade ljude – nova radna mesta, širenje znanja i iskustva, jačanje inovacionog preduzetništva.

Ostalo je nejasno kome smetaju mladi građani Srbije koji uz odlične uslove imaju priliku da u svojoj zemlji rade posao za koji su se i školovali.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je u Huawei centru dala izjave za medije i odgovarala na pitanja novinara, tako da je i više nego jasno da nije postojala namera da se bilo šta sakrije.

Primer da jedna televizija koja se emituje u Srbiji, na svom profilu za inostrane pratioce na Tviteru, objavljuje vest uz označavanje predsednika Trampa i Ričarda Grenele je verovatno nivo novinarstva koji se nalazi odmah ispod dna.

Foto: Tanjug/Peđa Vučković

Čitalac ne može a da se ne zapita šta je tačno cilj “tužakanja” sopstvene zemlje.

Šta je cilj - da se predsednik SAD i njegov izaslanik dovedu u zabludu?! Od kad medijske redakcije učestvuju u spoljnopolitičkoj debati sa predsednicima država i ambasadorima?

Nije li uloga medija da budu objektivni i istinito informišu građane, umesto što prijavljuju stranim državnicima poteze zemlje u kojoj zarađuju milione evra?

Najbolji pokazatelj toga šta građani misle o ovome je rekacija na ovaj tvit – 0.

Jedna velika nula kao baš kao što je i stil ovog medija, koji je ovim potezom pomerio sopstvene granice neprofesionalizma, borbe za sopstveni interes i korišćenja medija za lične obračune i uvećavanje sopstvenog profita.

Foto: Twitter.com/Printscreen

#Ana Brnabić

#Huawei

#N1