AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

-  Kako da mi Srbi živimo u BiH kada oni smatraju da smo mi agresori. Da li mislite da mi ovde treba da ćutimo. Sada kažete granice su nedodirljive, one koje ste vi napravili. Nama nisu odgovoriale - rekao je Dodik.

On je navao da samo Republika Srpska može da preživi.

Dodik je ocenio da je nemoguće da je da se za dva ista slučaja – Republiku Srpsku i Kosovo primenjuju različita pravila.

Dodik je rekao da savršeno dobro zna kako Jevrejski lobi svet funkcioniše i kako je pozicioniran i ističe da je jako dobro imati dobre odnose sa tom stranom.

"Dajte da imamo situaciju čistog računa. Problem je u BiH što Bošnjaci jedino veruju da nestankom Hrvata, a onda i RS, predstavlja put kojim mogu da idu", rekao je Dodik.

Kako kaže, kada oni kažu da žele pravo na samoopredeljenje, onda su, dodaje, svi protiv.

"Ne može se Izedbegoviću verovati, kao ni nejgovim dobrim namerama", rekao je Dodik.

Dodik, kada je Crna Gora u pitanju, kaže da je neprihvatljivo od strane vlasti da skrnave srpske interese u vidu zakona o verskim zajednicama.

"Očigledno da se oni na neki način traže. Mogu da razumem prethodnu vlast zašto su se zasnivali na anti srpskom pristupu", rekao je Dodik dodajući da sada možemo da vidimo da neki i iz nove vlasti žele da zadrže isti odnos prema nekim pitanjima.

Kako kaže, Srpska je po teritoriji tri puta veća od Crne Gore a i ima više i stanovništva.

"Svakako mislim da njihov odnos prema Srbiji treba da bude promenjen. Takođe, smatrm da prva poseta treba da im bude poseta Beogradu lili Banjaluci", rekao je Dodik.

#Aleksandar Vučić

#Milorad Dodik