AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da je evroparlamentarka Tanja Fajon još jednom potvrdila da otvoreno podržava stranke opozicije u Srbiji, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Stefanović je ocenio da Fajonova to čini, ne na osnovu nekih objektivnih kriterijuma, već na bazi ostrašćenosti i paušalnosti.

"I brojnim izjavama ranije ona se nedvosmisleno svrstavala na jednu političku stranu i davala podršku Draganu Đilasu i njegovim koalicionim partnerima, a sve pod plaštom unapređenja demokratije u Srbiji", rekao je Stefanović.

On je poručio da je Fajon izgubila moralno pravo da na bilo koji način u budućnosti učestvuje u procesima u kojima bi se razgovaralo o našem parlamentu, izbornim zakonima i stepenu demokratije, jer, kako kaže, njena više nego otvorena pristrasnost ne govori o stanju demokratije u Srbiji, već isključivo o njoj i onima koje podržava.

"Jasno je da opšti interes građana Srbije nikada nije bio prioritet u njenoj agendi, već isključivo pomoć političkim strankama grupacije kojoj i sama pripada. Očigledna je i loša namera i apsolutno se ne vidi njena želja da na bilo koji način Srbiji pomogne, naprotiv, vidi se samo želja da se Srbiji nanese politička šteta. Ona ne želi da prizna da u našoj zemlji postoji mnogo više demokratskih tekovina i vrednosti nego u mnogim drugim državama, što samo potvrđuje njenu političku subjektivnost", ocenio je Stefanović.

Kaže da se njena ostrašćenost najbolje oslikava u stavu da izlaznost na izborima u Srbiji pokazuje da je „Vlada izgubila poverenje velikog dela biračkog tela".

"To tvrdi Fajon koja je za evropsku poslanicu izabrana na izborima na kojima je izašlo svega 28 odsto građana Slovenije. Toliko o objektivnosti", naveo je on.

Što se tiče legitimiteta parlamenta, o tome odlučuju isključivo građani Srbije, a ne Tanja Fajon, niti bilo ko drugi, rekao je Stefanović i dodao da su građani Srbije ti koji su u velikom broju izašli na izbore, rekli kako žele da izgleda njihova budućnost i koga žele da ih vodi.

"To ne mogu promeniti intervjui i saopštenja, ni Tanje Fajon, ni ma koga drugog", istakao je Stefanović.

Tanja Fajon je danas rekla da srpski parlament ne predstavlja šire srpsko društvo, navodeći da su raznoliki parlament i slobodni mediji stubovi demokratije i da "mnogi smatraju da to u Srbiji nedostaje".

#Nebojša Stefanović

#Tanja Fajon