AKTUELNO

Jedan od lidera Demokratskog fronta i Koalicije za bududućnost Crne Gore Milan Knežević izjavio je za Novo jutro TV Pink da očekuje da će formiranje parlamenta i nove vlade u Crnoj Gori biti najkasnije do kraja septembra ili prvih dana oktobra.

"Postoje jasne zakonske procedure, pošto će se ponoviti glasanje na određenim biračkim mestima... Mi moramo nakon proglašavanja tih rezultata da u roku od 15 dana konstituišemo parlament i da nakon toga uputimo pismo predsedniku države Milu Djukanoviću, da imamo parlamentarnu većinu, odnosno da imamo 41 i više poslanika i da tražimo mandat za sastav nove mlade", rekao je Knežević za TV Pink.

Naveo je i da ne očekuje nikakve, kako kaže, tenzične situacije, pošto je, dodaje, Milo Đukanović i sam priznao poraz na nedavno održanim izborima.

"Njemu je jasno da je nepromišljenim potezima, posebno sa Zakonom o slobodi veroispovesti izgubio izbore", naveo je Knežević.Kaže i da njegova koalicija želi stabilnu vladu, kao i da Crna Gora, kako kaže, više nikad ne bude antisrpska država, te da se jasno opredeli prema članstvu u EU.

 "Želimo da sa strankama manjiskih naroda napravimo jednu stabilnu vladu i prema tome mi moramo da razvijamo odnose sa najbližim i najbratskijim državama, posebno sa Srbijom, Ruskom Federacijom, Republikom Srpskom, BiH...", rekao je Knežević.

Nebojša Damjanović isotričar kaže na Novo jutro da Crna Gora sa Srbijom deli zajedničku istoriju, i to je činjenica.

"Crna Gora ovde jeste nekako ponovo našla svoju istorijku dušu koja je u osnovi zapravo bila Srpska ", smatra Damjanović.

Kako objašnjava, naravno da se uvek očekuju ekstremisti, kao i sada, ali da je suština da je reč o narodu koji deli istu prošlost.

Dragan Vujičić novinar dnevnog lista „Večernje novosti“ kaže istorija ne može da se menja na silu.

-Istorija se menja, ali mladi ljudi mora da budu svesni svoje prošlosti -dodao je Vujačić ističući da u Crnoj Gori pojedinci pokušavaju da stvore novu istoriju.

#Crna Gora