AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS Goran Vesić rekao je danas da je SNS u drugom krugu izbora za lokalni parlament u Šapcu dobila 30.042 glasa.

Vesić je naveo da su uslovi za izbore u Šapcu bili najneregularniji od svih izbora koji su održani u Srbiji.

- Bio sam noćas u Šapcu sa našim ljudima koji se bore da odbrane pravo građana i da se formira vlast onako kako su oni glasali. Nema grada u Evropi gde se glasa nekoliko meseci u dva izborna kruga, ali očigledno tako Dragan Đilas i Nebojša Zelenović vide demokratiju - rekao je Vesić za emisiju Svitanje TV Pink.

Neverovatno je da, dodaje on, Zelenović u prvom krugu dobije 18.285 glasova, što je skoro 12.000 glasova manje od SNS i da se ponavljaju izbori u cilju da Zelenović ostane na vlasti.

Foto: TV Pink Printscreen

- To nije demokratija, demokratija je da se poštuje izborna volja građana, iako se izgubi za jedan glas, da se izborna volja prihvati jer su građani ti koji odlučuju ko će vladati - rekao je Vesić.

Po našem zakonu, kaže Vesić, opozicija u svakom gradu ima tačno onoliko predstavnika biračkih odbora procentualno koliko ima mandata u prošlom savezu.

- Gde je SNS na vlasti opozicija je svuda imala svoje predstavnike biračkih odbora i učestvovala je u radu biračke Komisije. U Šapcu opoziciona stranka, koja je do ovih izbora bila Srpska napredna stranka, nije imala nijednog predstavnika biračkog odobora - naveo je Vesić.

Kaže da SNS članovima biračkog odobra nije bilo dozovoljeno da priđu materijalu, nego da stoje sa strane i gledaju kako drugi vode birački postupak.

- Takođe, nisu dozvolili ni jednom čoveku SNS-a da bude u komisijama koje odlaze na glasanje. Prema tome, to je najneregularniji izborni proces koji je ikada održan u Srbiji - rekao je Vesić.

On je dodao da su juče izbori ponovljeni na 27 biračkih mesta i dodao da je SNS dobila 52 odsto glasova na tim biračkim mesta, a da je 21. juna imala 46 odsto glasova.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni su dobili 26 odsto i opet traže ponavljanje novih 27 biračkih mesta. To im je ocigledno strategija da se održe na vlasti još koju nedelju - rekao je Vesić.

Naveo je i da je evroposlanica iz Slovenije Tanja Fajon pozvala sve građane da glasaju za Zelenovića i dodao da se Srbija tako mešala u izbore u Sloveniji, i pozivala da glasaju za njenog protivkandidata, da bi to završilo u Evropskom parlamentu.

- Mi ćemo odbraniti izbornu volju građana pa da se izbori ponavljaju još pedeset puta, svaki put ćemo izaći na izbore i pobediti Zelenovića i njegove stranke - rekao je Vesić.

#Goran Vesić

#Izbori

#SNS

#Šabac