AKTUELNO

Koliki je Šabac praznik demokratije, kako tvrdi Tanja Fajon, građani Srbije imaju prilike da se "uvere" iz dana u dan.

Naime, novi snimak pokazuje da čelnici ovog grada, potpomognuti Dušanom Petrovićem ne biraju sredstva da se zadrže na vlasti.

U snimku se može čuti razgovor Dušana Petrovića sa predstavnicima Gradske izborne komisije u kojem im komanduje kako da po svaku cenu spreče naprednjake da imaju uvid u glasanje.

Na snimku koji objavljujemo, muški glas, za kog se pretpostavlja da je član GIK, pita Petrovića šta da radi na dan izbora.

- Slažem se da mi treba da ispoštujemo ovaj zakon i pravilnik, ali možemo li negde malo da odstupimo, a evo gde. Ukoliko se prijavi njih 50 ili već koliko, zadužimo 20 koverata materijala za odlazak na teren, pogledamo u našem spisku ko je naš tu i sa tih 20 posle kažemo mi nemamo više materijala i ko može da dođe-dođe - odgovara mu Petrović.

On izdaje direktive, nepojmljive pristojnim ljudima i demokratiji:

Kako da vam kažem, to je stvar vaše dovitljivosti. Znači, prosto pravilo, nema naprednjaka u komisiji koja ide van biračkog mesta. Ne postoji naprednjak. Ne dajte im da priđu listiću bilo kad, bilo kojim povodom. Ne puštajte ih blizu listića! Eto! Ne mogu da pipnu listić! Ni ujutru kad se broji, ni u toku dana kad se manipuliše, ni uveče kad se prebrojava rezultat. Nema deljenja na gomile, pa sad da biste lakše i brže prebrojali. Sve brojite na jednom mestu, brojaćete dok se ne prebroji. Ne dajte im ništa. Ne sme više od tri naprednjaka biti u sobi. I terajte ih napolje!

Video: Privatna arhiva

#Dušan Petrović

#Izbori

#Nebojša Zelenović

#Šabac