AKTUELNO

Na biračkom listiću je 12 lista.

Na biračkom listiću je 12 lista, a ponavljanje izbora može da utiče na promenu odborničkog sastava i većinu u šabackom parlamentu koji broji 69 odbornika. U Šapcu se danas ponavljaju izbori na 27 od ukupno 100 biračkih mesta, a pravo glasa ima 28.800 birača.

Na biračkom listiću je 12 lista, a ponavljanje izbora može da utiče na promenu odborničkog sastava i većinu u šabackom parlamentu koji broji 69 odbornika.

Najviše odbornika na lokalnim izborima 21. juna imala je Srpska napredna stranka.

Inače, Gradska izborna komisija je ranije poništila izbore na svih 100 biračkih mesta, a Upravni sud u Novom sadu po žalbi SNS je odlučio o ponavljanju na 27 mesta.

Sa ukidanjem vanredne situacije, u Šapcu su za 5. septembar raspisani ponovni izbori za odbornike gradske skupštine, a predsednik IO SNS Darko Glišić je ocenio ranije da je Zelenović zloupotrebio epidemiološku situaciju, kako bi kupio još vremena u fotelji gradonačelnika.

Grupa od osam poslanika Evropskog parlamenta, među kojima je i Tanja Fajon, pozvala je u sredu građane Šapca da izađu i glasaju da "sloboda i demokratija pobede". Na to je juče reagovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio da će građani sigurno glasati za slobodu i demokratiju, a da to znači da će glasati upravo protiv evroposlanice Tanje Fajon.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov je ranije naveo da su Fajon, Viola fon Kramon i još šest poslanika EP direktno podržali izbornu krađu koju pripremaju Zelenović i Dušan Petrovović.

#Glasanje

#Šabac