AKTUELNO

Miloš Vučević, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke istakao je da je današnji dan istorijski za Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Vašingtonu je potpisao bilateralni sporazum sa predsednikom SAD Donaldom Trampom o sveobuhvatnom planu za normalizaciju ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine. A samo dan ranije, delegacija nepriznate države Kosovo pokušala je da podmetne „kukavičje jaje“ pod tačkom 10. prve verzije sporazuma, što je predsednik Vučić bezuslovno odbio!

Uradio je ono što je i obećao građanima Srbije, a na čemu se temelji njegova politika od koje nije ustuknuo od 2012. godine, iako je nebrojeno puta bio izložen brutalnim napadima i pritiscima da prihvati nametanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Još jednom je tome rekao – ne! I danas u Beloj kući, predsednik Vučić nije prihvatio nijedno slovo koje se protivi našim nacionalim interesima. Kao prvi predsednik Srbije koji se sastao sa jednim američkim predsednikom, predsednik Vučić je napravio veliki iskorak iz onoga što smo do sada imali u odnosima Beograda i Prištine, i još veći ekonomski iskorak značajan ne samo za Srbe i Albance, već i za budućnost celog regiona.

Pobedila je državnička mudrost, politička hrabrost i patriotizam najboljeg od nas, našeg predsednika Aleksandra Vučića, koji je danas celom svetu pokazao kako se bori za budućnost svoga naroda i svoje zemlje. Srbija je sporazumom koji je potpisala sa SAD pokazala da je konstruktivan partner, da je isključivo okrenuta očuvanju mira i stabilnosti, ekonomskom razvoju i budućnosti, uz očuvanje srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji.

Ulaganje američkog kapitala i ubrzanje inicijative "mini šengen" koju je pokrenuo sam predsednik Vučić za stvaranje slobodnog protoka robe, ljudi, usluga i kapitala, a kojoj će pristupiti i Priština, kao i ubrzana izgradnja moderne infrastrukture, puteva i pruga, i brojne druge životne stavke u sporazumu na koji su zajednički stavili potpise dvojica predsednika Aleksandar Vučić i Donald Tramp, garant su naše budućnosti. Ovo je veliki dan za Srbiju! Srbija je ponosna na svog predsednika Aleksandra Vučića!

#Miloš Vučevič