AKTUELNO

Direktor televizije Klan Kosova, Adriatik Kelmendi, koji prati pregovore o Beograda i Prištine u Vašingtonu, rekao je da se sutra očekuje potpisivanje ekonomskog sporazuma, koji ne uključuje međusobno priznavanje Beograda i Prištine.

Kelmendi je u posebnom javljanju najavio je da se očekuje da će ovaj sporazum biti potpisan pred američkim predsednikom Dolandom Trampom.

- Očekuje se da će sporazum biti potpisan sutra, pošto su se obe strane dogovorile oko konačnog nacrta. Bilo je četiri nacrta o kojima se razgovaralo, prvi nacrt je bio da će se verovatno sve u procesu dijaloga Beograda i Prištne završiti uzajamnim priznavanjem - naveo je on.

Kako je objasnio, razgovarano je o još tri nacrta dok se učesnici dijaloga konačno nisu dogovorili za četvrti nacrt o ekonomskom pitanju.

- Dogovoreni nacrt je konačan baviće se samo pitanjima ekonomskog razvoja, čime se postiže ekonomski sporazum. U prvom nacrtu se pominje međusobno priznavanje, ali u četvrtom koji će predstavnici Beograda i Prištine potpisati samo se govori o ekonomskim pitanjima bez međusobnog priznavanja - navodi on.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će predsednik SAD, Donald Tramp ovaj sporazum predstaviti kao uspeh ličnim prisustvom potpusivanju u Beloj kući.

- Izvori Klan Kosova kažu da je Ivanka Tramp bila prisutna na sastanku kako bi pokazala koliko je Bela kuća ozbiljno shvatila takav sporazum - ukazao je Kelmendi i dodao da će sutra biti održana zvanična ceremonija potpisivanja sporazuma.

#Aleksandar Vučić

#Beograd

#Dijalog

#Kosovo i Metohija

#Priština

#SAD

#Vašington