AKTUELNO

Milovan Drecun, dosadašnji predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, govoreći o sastanku Beograda i Prištine u Vašingtonu kaže da je prošlo vreme kada su se Srbiji postavljali ultimatumi.

Drecun je rekao da je američka politika, posebno administracija Donalda Trampa, sada mnogo praktičnija, racionalnija i da ne ide putem ultimatuma.

- Oni u Srbiji vide konstruktivnog sagovornika, vide partnera, vide nekog ko je posvećen rešavanju problema i zbog toga imaju pozitivan odnos prema nama - izjavio je Drecun za Novo jutro.

Prema njegovim rečima, spekulacije o tome da će u Vašingtonu biti nekakvih ultimatuma, bacanja nekog papira na sto, to treba staviti po strani.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sam Grenel je veoma jasno rekao šta se očekuje na tom sastanku. Oni kažu da s obzirom na to da ne može da se napreduje u političkim temama, dajte da ostvarimo napredak na ekonomskom planu - ocenio je Drecun i dodao da bi prema Grenelovim rečima ekonomski razvoj mogao da razreši političke dileme.

Drecun smatra da je Grenel postupio veoma praktično kada je na početku svog mandata uspostavio kontakte sa privrednim komorama i u Beogradu i u Prištini i kada je razgovarao sa privrednicima i saznao gde su problemi.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- On je upozorio da strana koja nije spremna na postizanje ekonomskog napretka ne može da očekuje američke dolare - naveo je Drecun.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 5. septembra u poseti Sjedinjenim Američkim Državama.

Vučić će, kako je najavljeno, učestvovati u razgovorima o ekonomskoj saradnji između Beograda i Prištine, koje organizuje Bela kuća.

#Aleksandar Vučić

#Kosovo i Metohija

#Milovan Drecun

#Ričard Grenel

#Vašington