AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta odbacuje kao "izmišljotinu" optužbu crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić krivac za "jaku medijsko-političku agresiju Beograda prema Crnoj Gori".

Linta u saopštenju navodi da se vlast u Srbiji nikada nije mešala u unutrašnje stvari Crne Gore, ali da se zato "antisrpski režim Mila Djukanovića najdirektnije umešao u unutrašnje stvari Srbije, priznavši lažnu državu Kosovo".

"Srbija i predsednik Vučić su samo pokazivali opravdanu brigu zbog sistematske diskriminacije srpskog naroda od strane crnogorskog režima i donošenja anticivilizacijskog zakona o slobodi veroispovesti čiji je cilj otimanje svetinja i druge crkvene imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori", navodi Linta.

Podseća da Srbija ima pravo po svim međunarodnim konvencijama da brine o delu svog naroda koji živi u Crnoj Gori ili u bilo kojoj drugoj državi i da pomaže njegov opstanak i očuvanje nacionalnog, kulturnog i jezičkog identiteta.

Milo Djukanović, kako je kazao Linta, uporno ponavlja "providnu i tragikomičnu laž" o tzv. velikosrpskom nacionalizmu, nastavlja da plaši građane govoreći o nepostojećoj ugroženosti države od spoljašnjeg i unutrašnjeg neprijatelja, dodatno produbljuje podele, podstiče sukobe i podiže tenzije, a sve s "bezumnim ciljem" - da spreči odlazak njegove Demokratske partije socijalista sa vlasti nakon poraza na nedavnim izborima.

"Krivac za poraz Mila Djukanovića nisu Srbija i predsednik Vučić već njegova pogrešna i štetna politika koju su kaznili građani Crne Gore glasajući većinski za opoziciju", zaključio je Linta.

#Miodrag Linta