AKTUELNO

Milenko Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, poziva celokupnu javnost u Srbiji, a posebno medije, da prate i izveštavaju, kako je rekao, o pripremama izborne krađe u režiji Nebojše Zelenovića i Dušana Petrovića.

- Naime, čini se da su Zelenović i Petrović shvatili da izbore, na preostalih 27 biračkih mesta, ipak moraju da održe i da ne mogu doveka uzurpirati vlast u Šapcu. Međutim, za te izbore spremaju ozbiljne malverzacije, jer su svesni da na poštenim i slobodnim izborima nemaju šta da traže. Zato su naumili da menjaju Pravilnik o radu biračkih odbora tako da njihovi predstavnici na biračkim mestima imaju direktan uticaj na glasanje - rekao je Jovanov i dodao:

- Tim Pravilnikom žele da oteraju sa biračkih mesta sve predstavnike SNS, da u potpunosti preuzmu rukovođenje izbornim procesom, ali i da ukinu tajnost glasanja tako što će postavljanjem paravana ispred biračkih odbora u kojima sede samo njihovi predstavnici, jer su druge najurili, faktički omogućiti svojim predstavnicima uvid u to kako građani glasaju.

On je podsetio da je ova najnovija, kako je rekao, podvala Zelenovića i Petrovića samo nastavak pokušaja da se izbori u Šapcu pokradu.

- Ti pokušaji traju od početka izbornog procesa i podnošenja izbornih lista, kada su silom i falsifikatima pokušali da obore listu „Aleksandar Vučić – za našu decu.“, a završila se tako što su pokušali da ponište izbore na kojima su izgubili. Nakon toga im je korona postala saveznik, pa su pod plaštom tobožnje brige za građane, uzurpirali vlast u Šapcu - napominje Jivanov i dodaje:

- Srpska napredna stranka se na pristojan i civilizovan način suprotstavila Zelenovićevom i Petrovićevom varvarstvu i otimačini i izborila sa svim njihovim falsifikatima, nameštaljkama i podvalama. Borićemo se i dalje za pravo i slobodu Šapčana da sami odluče kome daju poverenje da vodi njihov grad.

Prema njegovim rečima, ipak, činjenica je da se lopovi najbolje snalaze u tami i tišini i zato još jednom pozivam sve medije, ali i celokupnu srpsku javnost da posveti pažnju događajima u Šapcu, kako uzurpatori Zelenović i Petrović ne bi u tišini nastavili da pripremaju i sprovode svoje sulude ideje, a da u suštini organizuju i sprovode izbornu krađu.

- Ovaj dvojac je Šapčanima uzeo gotovo sve. Sloboda i glas na izborima je ono malo što im je ostalo. Nećemo dozvoliti da i to malo i jedino preostalo otmu šabačke kabadahije Zelenović i Petrović - zaključuje Jovanov.

#Dušan Petrović

#Izbori

#Milenko Jovanov

#Nebojša Zelenović

#Šabac