AKTUELNO

Glavni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević je čestitao opoziciji u Crnoj Gori, na dobijenoj jednoj jednoj bitki, ocenivši da se Milo Đukanović neće lako predati i da igra nije završena.

- Sa druge strane, želeo bih da ukažem da se ne potcenjuje Milo Đukanović, da igra nije završena – rekao je Lađević za Pink.

Kako je dodao, to je podneblje gde je moguće prekrajati izbornu volju, to se dogodilo u Budvi.

- Mislim da se Milo neće predati, da će pokušati na sve moguće načine da sačuva vlast. Veliki je ulog u igri, dobro znate čime se sve bavi režim u Crnoj Gori, koliko su bogatstvo stekli, koliko kriminala su izvezli. To je bila po meni jedna rupa u ovom delu Evrope zajedno sa Kosovom. Lično u Crnu Goru nisam 25 godina išao na more. Ovo je možda jedinstvena prilika kada se konstituiše nova vlast da konačno posle toliko vremena vidim crnogorsko primorje - naveo je Lađević.

Objasnio je da nije išao u Crnu Goru jer nije želeo da ide negde gde Srbi nisu dobrodošli.

- Ne pričam o mešanju u unutrašnju politiku jedne zemlje, nego o sistemskom uništavanju svega srpskog. To je Milu i došlo glave – naveo je Lađević.

On je izgubio u odnosu na prethodne izbore pet-šest odsto svojih glasača.

- Njegovi glasači su prevashodno bili nezadovoljni onim što radi, jer su videli da na neki način iza sebe ostavlja pustoš, a to niko ne želi. Niko ne želi da usmerava Crnu Goru levo ili desno, ili ka Srbiji, ali ako ne možemo tako bliski narodi da sarađujemo i budemo prijatelji I braća kao što jesmo, stvarno ne znam sa kime treba da sarađujemo – rekao je Lađević.

Prema njegovim rečima, Đukanović će ostati predsednik, osim ako se ide na nove predsedničke izbore.

Ocenio je da će Milo Đukanović pokušati sve da ostanu na vlasti.

Novinarka Ksenija Vučić je pozitivno ocenila to što je sve prošlo mirno.

Foto: TV Pink Printscreen

- Negde u sebi sam imala dubok strah posle svih tih priča o ogromnoj podeli, što je činjenica, jer nikada Crna Gora u svojoj istoriji nije bila ovako podeljena kao pred ove izbore. Najvežnije mi je bilo da sve prođe mirno – rekla je Vučić za Pink.

Ona je ocenila da će Milo Đukanović ostati predsednik Crne Gore bar još tri godine.

- Volela bih da se svi drže stare narodne izreke “U porazu se ne ponizi, u pobedi se ne ponesi” – kazala je Vučić.

Mišljenja je i da će se izborni rezultati pozitivno odraziti na odnose u regionu

#Crna Gora

#Ksenija Vučić

#Milan Lađević