AKTUELNO

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocenio je danas da snimati razgovore svojih članova porodice i koristiti ih u političkoj borbi može samo čovek kome ništa nije sveto i da ovakva zloupotreba deteta nije zabeležena.

 "Da li su lica sa snimka znala da ih snimaju, da li su dala svoju saglasnost da budu snimana? Snimiti dete i objaviti njegov razgovor sa majkom nije politika, to je ozbiljno ugrožavanje dobrobiti deteta", naveo je Vulin u pisanoj izjavi za javnost, povodom snimka koji je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas objavio na današnjoj konferencije za novinare. 

Vulin kaže da "Đilas ima istoriju vršenja nasilja u porodici", snima i objavljuje razgovore svojih ukućana. 

"Da nije u pitanju tajkun i vlasnik brojnih medija, već bi bio u policiji gde bi objašnjavao svoje ponašanje. Ako već tužilaštvo ne reaguje, nadležni centar za socijalni rad ima odgovornost da zaštiti dete i spreči da se ovako nešto ponovi. Roditelj koji tako zloupotrebljava svoju decu mora da bude upozoren da to jednostavno nije prihvatljivo i da njegovo bogatstvo nije opravdanje za njegovu nebrigu i nasilje", zaključio je Vulin. 

#Aleksandar Vulin