AKTUELNO

Prvi put smo imali tako sveobuhvatan sastanak sa konkretnim planovima, rekla je za NOVO JUTRO televizije Pink Aleksandra Tomić, predsednica skupštinskog odbora za finansije i republički budžet, komentarišući jučerašnji sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Milorada Dodika.

Tomić je, komentarišući poruke koje su se mogle čuti sa njega, rekla da je najbitniji poziv na političko, ekonomsko jedinstvo i unapređenje odnosa na najviši stepen.

„Prvi put smo imali tako sveobuhvatan sastanak na kome smo videli da to jedinstvo treba da se ogleda u tome da imamo zajedničke projekte za budućnost. Ne bih zanemarila spisak važnih strateških projekata za to jedinstvo“, rekla je Tomić.

Kako kaže, sve dogovoreno je pokazatelj da Srbija misli o svim svojim stanovnicima koji žive i u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori i u Makedoniji.

„Želimo da pošaljemo poruku da smo odgovorna država prema svojim građanima, ma gde oni da žive“, rekla je Tomić.

Foto: TV Pink Printscreen

Saša Milovanović, direktor Srpskog Telegrafa, istakao je da su određeni Đilasovi mediji izveštavali o tom sastanku kao o nečemu gde nisu čuli ništa novo.

„Valjda su očekivali da se obavi rat, kako bi to bilo nešto novo. Kada Srbi sa Srbima prave budućnost i povezuju se na svaki mogući način, za njega je to ništa novo“, rekao je Milovanović.

Kako kaže, i po tim reakijama se vidi koliko ih to „žulja“, a, dodaje, da je suština ove priče da se Srbi povezuju i pomažu na svaki način.

„Jedina garanija očuvanja i naroda i države jeste da budemo jedinstveni. Jedino tada, ovi drugi mogu da kukaju, minimalizuju i podsmevaju se sastanku. Nadam se da će i u budućnosti Srbi biti jedinstveni, prošli smo golgotu, i krajnje je vreme da se udružimo“, rekao je Milovanović.

#Aleksandra Tomić

#Saša Milovanović