AKTUELNO

Predsednički kandidati Donald Tramp i Džozef Bajden su, prema anketama, izjednačeni. Sagovornici Pinka navode da Tramp nudi odgovore na pitanja običnih građana, uz ocenu da bez pobede u Ohaju ne može da se nada reizboru.

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić kaže da Tramp sve što radi, radi da zadovolji potrebe prosečnog Amerikanca i ne bavi se elitom.

- Tramp i nastupa na taj način. Bavi se običnim čovekom, njegovim potrebama, strahovima. Neko bi rekao da je to populistički, ali u modernoj Americi gde besni unutrašnji teror nekih bandi, tinja neka vrsta nezadovoljstva... Činjenica je da Tramp nudi određene odgovore. Pre kovida, pošasti koji niko nije mogao da kontroliše on je imamo najbolje ekonomske rezultate u poslednjih 50 godina – rekao je Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je istakao da je Tramp menadžer, ekonomista, a to nudi i sada.

- Kaže da može da ponovo podigne Ameriku, pokazao je da to zna – kaže Miletić.

Kako je dodao, postoji opšta koalcija protiv Trampa, ali to su ljudi koji su već istrošeni, rekli su šta su imali.

Komentarišući rezultate anketa koje pokazuju da je Bajden u prednosti, Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost kaže da su demokrate imale svoju konvenciju prošle nedelje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Bajden je bio emotivan, istakao je ljudski stranu. To mu je i bila ideja, da se poveže sa prosečnim Amerikancem i mislim da je ta taktika iz njegovog ugla bila dobra. Kamala Faris je bila dobra i imala je zapažen nastup – naveo je Rajić.

Kako je dodao, Bajden pokušava da se predstavi kao ujedinitelj, uključujući republikance koji nisu uz Trampa.

Rajić je istakao da ni jedan republikanac nije izabran na to mesto, bez pobede u državi Ohajo.

- Bez Ohaja Tramp ne može da se nada reizboru – rekao je Rajić.

#Amerika

#Džo Bajden