AKTUELNO

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, govoreći o sastanku Beograda i Prištine u Vašingtonu i naslov na portalu Nova.rs da je Vučić priteran uza zid kaže da je cilj tog teksta da se pokaže da je predsednik Srbije kriv za nešto.

Vučićević je rekao da je pažljivo pročitao taj tekst i da tamo kažu da je predsednik države kriv zato što neko pritiska oko Kosova ili zato što mora da se vodi dijalog sa Prištinom.

- Kažu da je Vučić priteran uza zid i Tramp će valjda doći da mu tamo zavrće ruku i da ga nagovara da potpiše nešto, ili ne znam šta. Hoće da kažu da je Vučić taj koji je izgubio Kosovo. Hoće da kažu da je Vučić taj koji je postavio granicu na Jarinju i Brnjaku. Hoće da kažu da je Vučić taj koji je postavio ono pitanje u Međunarodnom sudu pravde na osnovu kojeg je u dobrom delu legitimizovana lažna država Kosovo. Hoće da kažu da je on taj koji je vodio politiku od 2000. do 2008. godine kada su ključne poluge vlasti, državne kontrole na Kosovu Srbije nepovratno izgubljene. Hoće da kažu da šta god da uradi Vučić 4. septembra u Vašingtonu biće kriv - izjavio je Vučićević za Novo jutro TV Pink.

Kako kaže, Vučić će im biti kriv pristao, ne pristao, razgovarao, ne razgovarao, postigao kompromis ili ne postigao.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je ono što je strašno i što je neverovatno. Ja sam se jutros čitajući to šokirao. Kako je moguće da postoje Srbi, neki novinari, neki urednici, neki tajkuni, ko god oni bili, koji otvoreno navijaju za Albance, za lažnu državu Kosovo, koji otvoreno navijaju za šiptarske interese? Njihov jedini cilj je da i na toj temi pokušaju da izazovu u Srbiji što je moguće veću nestabilnost, ne bi li onda pokušaju da izvuku svoj mali prljavi pokvareni politikantski interes - smatra Vučićević.

On je upitao da li neko misli da Vučić ide u Vašington zato što želi, zato što će tamo da mu bude lepo?

- Ljudi, on tamo ide da se sretne sa najmoćnijim ljudima ovog sveta, zato što, da se ne lažemo, nema izbora. Ako ne ode tamo, a mi nemamo luksuz kao ključna, ali mala strana u tom sporazumu, gurnućemo celu državu u veliki problem. Mi moramo da pregovaramo i predsednik Vučić tamo mora da ide. Siguran sam da će on u Vašingtonu na najbolji mogući način zaštiti srpske interese - naglasio je Vučićević.

Kako kaže, koja god tema da bude, predsednik Vučić će na najbolji mogući način zaštiti interese Srbije.

- Neće ih zaštiti oni koji su postavili granice na Jarinju i Brnjaku, oni koji su ćutali 2008. godine kada su šiptari proglasili lažnu državu Kosovo... Njih nigde nije bilo, svi ti dosisti zajedno, Đilas, Tadić, Jeremić, napravili su dva tri molebana i izdali tri saopštenja i to je bila sva njihova borba - naveo je Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučićević je upitao da li neko stvarno misli da će u Vašingtonu biti lako i lepo.

- Oni ovde prave situaciju "Šta god da Vučić uradi, biće kriv za to". Šta god da bude saopštenje posle tog sastanka, taj pokvareni Đilas i ta njegova pokvarena politička organizacija, ta njegova pokvarena Marinika Tepić skočiće i graknuće, odjednom će postati "patriote", o nekakvoj istini i državnim interesima - smatra Vučićević.

#Aleksandar Vučić

#Dragan J. Vučićević

#Vašington