AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ocenio je danas da je i građanima Srbije jasno da se vodi orkestrirana kampanja protiv Telekoma Srbija, a u korist i za račun "najvećih tajkuna" u oblasti telekomunikacija Dragana Đilasa i Dragana Šolaka.

"Građani takođe odlično razumeju da što je slabija pozicija na tržištu Telekoma, toliko je jača pozicija Đilasovih i Šolakovih kompanija. Odnosno, što više izgube Telekom, država Srbija i građani, kao akcionari, toliko će više zaraditi Đilas, Šolak i njihove kompanije", naveo je Jovanov u saopštenju.

On je istakao da se, po već viđenom receptu širenje njihovih kompanija na tržištu obezbeđuje spolitičkim pritiskom.

"Kada su na vlasti, onda političkim uticajem i korupcijom šire svoje poslove, a kada su u opoziciji, opet političkim uticajem, klevetama i lažima, prave štetu konkurenciji", naveo je Jovanov.

On kaže da je takođe zanimljivo da Đilas i Šolak nisu napadali Telekom kada je bio slab i kada je SBB bilo apsolutno dominantan na tržištu i kada je menadžment Telekoma radio u korist SBB-a, a ne u korist Telekoma.

"Ali, od kada im je uskraćeno da se na račun Telekoma šire i kada su u njemu dobili ozbiljnog konkurenta, pokušavaju svim sredstvima da unište Telekom i ponovo uspostave monopol svojih kompanija", naveo je Jovanov.

Jovanov navodi da oni nikad neće moći da obezbede poziciju na tržištu političkim pritiscima i da se njihova nesposobnost više neće plaćati iz džepa građana.

#Milenko Jovanov