AKTUELNO

Član Predsedništva SNS-a Biljana Popović - Ivković izjavila je danas da potpredsednica SSP-a Marinika Tepić svakodnevno iznosi neistine o kompaniji Telekom Srbija jer iz te kompanije Dragan Đilas više ne može da crpi profit, a s druge strane potrebno je uništiti konkurenciju SBB-a.

Kako je navela na konferenciji za štampu, u vreme dok je Dragan Đilas bio na vlasti njegova Direct media i druga njegova zavisna preduzeća kroz poslovanje sa Telekomom obrnula su oko 30 miliona evra.

"U to vreme Telekom je bio slabašan, a istovremeno Đilasove kompanije su jačale. Cilj je uništiti Telekom, to je suština, uništiti konkurenciju, što čine Dragan Đilas i Dragan Šolak jer je Telekom konkurencija SBB-u, a istovremeno, Telekom Srbija više nije njihova kasica prasica", kazala je Popović Ivković.

Foto: Beta/Milan Obradović

Ispričala je da je u periodu od 2004. do 2007. godine direktno iz Telekoma Srbija Đilasovim firmama plaćeno ukupno 4,3 miliona evra, a u periodu od 2007. do 2012. Telekomove kompanije u BiH i Crnoj Gori takođe su platile usluge Đilasovim firmama u iznosu od 8,1 milion evra.

Telekomove kompanije u BiH od 2007. do 2012. godine, kaže Popović Ivković, omogućile su povlašćen zakup medijskog prostora Đilasovim firmama u vrednosti od 17,2 miliona evra, pritom dajući mu popust od 5,2 miliona evra.

"Laži i lažne afere koje svakodnevno Marinika Tepić plasira u javnost imaju samo jedan cilj - da prikriju jedno ogromno i nepristojno bogatstvo Dragana Đilasa", naglasila je Popović Ivković.

Navodi da se u istoriji parlamentarizma u Srbiji ne pamti da je neko obavljao najviše državne funkcije, a da su istovremeno njegove privatne kompanije poslovale sa državnim preduzećima.

"Dragan Đilas je ušao u politiku sa 70.000 evra, a izašao sa 25 miliona evra prijavljene imovine. To je čovek koji se obogatio obavljajući najviše državne funkcije i ostaće upamćen kao neko ko je uspeo da istovremeno obavlja državne funkcije, a da njegove kompanije ostvare enormno bogatstvo, kao i on sam", navela je Popović Ivković.

Govoreći o Tepić, Popović Ivković kaže da je u martu u Pančevu uhapšen narko diler, inače vrlo blizak prijatelj Marinike Tepić, kome je, kako tvrdi Popović Ivković, Tepić iz budžeta, mimo procedura, davala novac za njegovu teretanu, a za uzvrat je tražila od njega usluge da iseljava novinare i druge ljude koji joj nisu po meri.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

"Tepić je za račun Đilasa lagala da Vojska u Moroviću uzgaja marihuanu, a ispostavilo se da se uzgajaju koke nosilje i to već 40 godina, a zbog nje je reagovala i zvanična Moskva i demantovalo je njihovo Ministartstvo spoljnih poslova", ispričala je Popović Ivković.

#Biljana Popović Ivković

#Dragan Đilas

#Marinika Tepić

#Telekom Srbija