AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, rekao je danas kako takozvana banda okupljena oko grupe građana ''Ne davimo Beograd'' dobija slobodan prstor u tajkunskim medijima.

''Mogućnost da banda okupljena oko grupe građana koja se sebe naziva “Ne davimo Beograd” dobija prostor u medijima govori o tome koliko je Srbija demokratska i slobodna država. Država u kojoj je dovoljno da neko napadne Vučića i da dobije prostor u tajkunskim medijima bez obzira kakve gluposti priča spada u najslobodnije u svetu. U svakoj drugoj zemlji ove neznalice bi tretitali kao sektaše koji propovedaju kako je zemlja ravna ploča.

Izgradnja nacionalnog stadiona je razvojni projekat za Beograd. Na isti način država je šezdesetih godina prošlog veka uložila stotine miliona evra u izgradnju Palate Srbija i zgradu Ušća (tada savezna vlada i sedište Centralnog komiteta) kada oko njih nije bilo nijedne zgrade već samo delimično nasuta močvara. Tako je omogućeno da se osvoji novi prostor za razvoj grada i da se izgradi Novi Beograd što se i dogodilo. Da je tada bilo neznalica kao što su ovi miljenici tajkunskih medija verovatno bi napadali tadašnju vladu zašto troši novac i gradi najvažnije javne zgrade tamo gde tada nije bilo ničega? Srećom, tada ovakve neznalice nisu dobijale javni prostor.

Dakle, nacionalni stadion biće kičma novog dela Beograda i oko njega će biti drugih institucija kao što su novi Sajam, fakulteti, ministarstva.... Potom, tu će toga nići rezidencijalni objekti u kome će živeti građani. Ovaj deo grada biće povezan sa centrom grada novom linijom BG voza sa koje će kod železničke stanice Zemun moći da se presedne na drugu liniju metroa. Blizina autoputa i aerodroma koji će imati duplo veći kapacitet garantuje se atraktivnost lokacije. Tako se planira razvoj grada. I zato je Nacionalni stadion važan.

To neznalice i miljenici tajkunskih medija ne mogu da razumeju. Oni su tu da idu po gradu i reketiraju investitore koji grade i da im prete saopštenjima i protestima ako im ne plate reket. Ili da Veselinović i Lazović preko svog instituta za kvazi urbanizam uzimaju milione preko donacija. To je njihov limit. Njih dobro građana ne interesuje.''

#Goran Vesić