AKTUELNO

Za njegovog zamenika izabran je Vlada Pavlović sa liste SNS.

Skupština opštine Vračar dobila je danas novo rukovodstvo, a za predsednika lokalnog parlamenta izabran je akademik Jovan Hadži Đokić sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu".

U novom sazivu vračarskog parlamenta biće 63 odbornika, sa sedam izbornih lista.

Novi parlament konstituisan je potvrđivanjem odborničkih mandata, a među odbornicima su i javne ličnosti poput glumca Branka Milićevića Kockice, tekstopisca Marine Tucaković, odbojkašice Jelene Nikolić Nenadić, koji će, između ostalih, predstavljati SNS.

Hadži Đokić izabran je za predsednika Skupštine opštine, a podršku su mu, osim odbornika SNS, pružili i odbornici SPS-JS i liste Aleksandra Šapića.

Za njegovog zamenika izabran je Vlada Pavlović sa liste SNS.

Među odbornicima je i Uglješa Mrdić, šef odborničke grupe u prošlom sazivu lokalnog parlamenta, koji je za Tanjug rekao da je za izbor Hadži Đokića za novog predsednika Skupštine opšt glasalo 52 odbornika, odnosno više od tri četvrtine, što, kako kaže, govori o snazi nove opštinske vlasti na Vračaru i o volji građana.

Podstio je da je SNS u toj opštini osvojila 51,04 odsto glasova.

Mrdić je rekao da su na konstituvnoj sednici formirani i Opštinska izborna komisija, Komisija za propise, Nadžorni i Upravni odbor Kulturnog centra "Božidarac", jedinog preduzeća koje je pod ingerencijom Opštine Vračar.

Takođe, sve liste su formirale odborničke grupe.

Mrdić je kazao da će na narednoj sednici Skupštine opštine, koja će biti održana početkom septembra, biti izabrani predsednik i zamenik predsednika opštine i članovi veća.

Kako kaže, u naredne četiri godine novo rukovodstvo će raditi još jače i energičnije za bolji život građana Vračara.

"Nastavićemo sa dobrom koordinacijom sa gradskom i republičkom vlašću kako bismo uradili što više projekata od interesa za Vračarce, da nastavimo da brinemo o seniorima, deci, da budemo u službi građana kao u protekle četiri godine", rekao je Mrdić.

Naviše mandata (34) ima lista "Aleksandar Vučić - za našu decu", koja je na opštinskim izborima 21. juna osvojila najviše glasova, a iza nje je lista Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija sa devet osvojenih mandata.

U novom parlamentu su i koalicija Ujedinjena opozicija koju čine Pokret slobodnih građana, Nova stranka i Socijaldemokratska stranka sa šest osvojenih mandata.

Po pet mandata dobili su pokret Metla 2020 i lista Aleksandra Šapića, dok su po dva mandata dobile liste Društvo za ulepšavanje Vračara i Pokret za zeleni Vračar.

#Jovan Hadži Đokić

#Vračar