AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je da neće dozvoliti da „opskurni politički likovi lažu građane Srbije“.

- Razumem ja da se Tadić, Tepić i ta njihova ekipa međusobno lažu i varaju, ali ne dozvoljavam da ti opskurni politički likovi lažu građane Srbije. Sve što su rekli dovodeći u vezu aktuelnu vlast sa izvozom oružja u Azerbejdžan, Jermeniju i Gruziju, je notorna laž! I to je dokumentovano notorna laž – navodi Vučević u saopštenju.

Dodaje da činjenicu da je reč o laži potvrđuje i Zaključak Vlade Srbije od 24. maja 2012. godine.

Foto: Printscreen

- Dok je taj isti Boris Tadić bio predsednik države, Vlada na čijem čelu je bio Mirko Cvetković, donosi „Zaključak na predlog tadašnjeg ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, da je saglasna sa tim ministarctvom da se izvozi oružje za potrebe državnih organa Jermenije“. I nema tu šta da se doda, niti oduzme. To je bila zvanična odluke Vlade Srbije kojom je sa Andrićevog venca upravljao direktno Boris Tadić. I mogu sad da pokušaju da se peru kakvim god lažima, činjenica je da su oni omogućili izvoz oružja, i to odlazeći sa vlasti. Građani Srbije moraju da znaju da je to omogućila banda žutih lopova – zaključuje Vučević.

#Miloš Vučević