AKTUELNO

Saša Adamović, istoričar, govoreći o odnosima Srbije i Hrvatske i proslavi obeležavanja 25. godina od hrvatske akcije "Oluja" kaže da reč pomirenje prečesto koristimo i da je olako upotrebljavamo.

- Predlažem da je izbacimo potpuno iz upotrebe. Možemo da govorimo o miru i primirju kada je reč o odnosima Srbije i Hrvatske, a reč pomirenje treba da zaboravimo zato što, koliko god je mi puta ponovili, iz Zagreba na tu temu ne stiže nikakav odziv - rekao je Adamović za Novo jutro TV Pink.

Adamović je ocenio da je Hrvatska neprijatelj našoj zemlji ne samo zato što je priznala nezavisnost Kosova, već zato što je to, kako je rekao, opasna država koja se nalazi na granicama Srbije i Republike Srpske.

Foto: Tanjug

- Predsednik Vučić je izrekao odličnu rečenicu kada je rekao "Srbi, pamet u glavu". Nikada ne treba da zaboravimo da su iz redova hrvatskog naroda došla trojica najvećih ubica Srba u 20. veku: Ante Pavelić, Josip Broz Tito i na kraju Franjo Tuđman - ocenio je Adamović.

Kaže da su čak i iz Evropske unije primetili da je proces reustašizacije u toku.

Momčilo Diklić, istoričar, rekao je da je pogrešno i ponižavajuće što je Boris Milošević otišao na proslavu Oluje u Kninu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oluja je poslednja faza čišćenja Hrvatske od srpskog naroda. Pre toga, od devedesete, do 1995. godine isterano je par stotina hiljada Srba koji su otišli u Srbiju, Republiku Srpsku i po čitavom svetu i sada se od nas traži da ne pričamo o tome - kazao je Diklić.

#Hrvatska

#Momčilo Diklić

#Oluja

#Saša Adamović

#Srbija