AKTUELNO

U Nacionalnom dnevniku na TV Pink večeras je prikazano kratko podsećanje na nerede ispred Doma Narodne Skupštine.

Nekoliko nedelja posle izbora deo građana izlazi ispred Narodne Skupštine i počinje brutalna agresija koja je usmerena na svega 30 policajaca koje je štitilo to zdanje u početku protesta.

Počinje invazija bezočnog, surovog nasilja usmerenog na policijske službenike koji su bili na zadatku štiteći građane i imovinu naše zemlje.

Foto: TV Pink Printscreen

Takođe, pojavljuje se i snimak policajca pod punom opremom koji kaže u kameru kako nije mirno i kako novinari slbodno mogu da kažu da ih gađaju protestanti, a da su oni mirni.

Sa druge strane, pojedini političari poput Dragana Đilasa i Boška Obradovića u opozicionim medijima, koji tvrde da su objektivni govore da se "država Srbija brutalno iživljava" nad svojim građanima i mladim ljudima i da nije prijatno gledati u medijima "brutalne intervencije policije" ničim izazvane.

Međutim, policijski službenici su bili mirni i suzdržani sve vreme sve dok nije bio ugrožen njihov sopstveni život.

Policajci su reagovali kada su jedino morali da se neposredno odbrane od ljudi koji su ih gađali suzavcem, kamenicama, ciglama i flašama.

Samo u prva dva dana protesta povređeno je 118 policajaca, a jednom od njih Nebojši Apostloviću polomljene su obe noge.

Foto: Foto/MUP Srbije

Foto: TV Pink Printscreen

Nisu prezali ni od čega, naneli su policajcima teške telesne povrede, a na zdanju Narodne Skupštine napravili su šetetu od milion evra.

Čak se ovim povodom, kako se podseća, oglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da su policajci trpeli udarce, kamenice i to satima, te da su im protestanti ušli u objekat  da im je dužnost da taj objekat sačuvaju.

Demonstranti su sa sobom nosili suzavac koji su bacali na policijske službenike, koristili topovske udare i pirotehnička sredstva.

Brutalno nasilje je rezultiralo teškim telesnim povredama policijskih službenika i ogromnom šetom na zdanju Doma Narodne Skupštine.

Gruba procena štete u Beogradu za dva dana protesta je milion evra.

Nassilje je išlo toliko daleko da se tih dana pozivalo na paljenje policajaca, pravljenje molotovljevih koktela kojim bi se oni gađali, nošenje macola, baklji, benzina.

Foto: TV Pink Printscreen

Takođe, za to vreme, navodi se, putem društvenih mreža i svojih medija opozicija počinje sa destabilizacijom i unošenjem panike i laćnim vestima.

Pojavljuju se lažne vesti da je policija krenula na demonstrante vodenim topovima, kako se jedan pripadnik žandarmerije pridružio demonstrantima paleći kontejnere kao i mnoge druge.

Ono što, na žalost nije bilo lažno, jesu fotografije razbijenih glava policajaca, ogromna mržnja nad policajcima koji su izvršavali svoju dužnost.

Takođe, ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da su te laži užasne i monstruozne.

Foto: TV Pink Printscreen

Nije jasno šta su politički mislili time da postignu, jer samim upadom i paljenjem Narodne Skupštine ne bi uspeli da promene rezultat izbora.

Time je potpuno jasno, kako se zaključuje, da je jedini i isključivi cilj bio opet NASILJE.

#Nasilje

#Policija

#protesti