AKTUELNO

Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije, jučerašnju manifestaciju u Hrvatskoj i proslavu akcije "Oluja", ocenio je kao legalizaciju jednog od najvećeg zločina izvršenog nad Srbima.

U Kninu je juče Hrvatska Vlada obeležila 25. godina od akcije "Oluja", a Boris Milošević, potpredsednik SDSS-a, nalazio se u prvom je redu gde su se nalazili i predsednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković. Prisutni su aplauzom pozdravili sve zvaničnike iz državnog vrha i počasne goste.

- Ova proslava ove godine me podseća na Duška Kovačevića i rečenice „Izvni se Đuri što te je tukao“. Akcija „Oluja“ je pravo etničko čišćenje, ali oni žele da tome daju legitimitet. Tu su jasne činjenice, postoje dokazi, videli smo te kolone i videli smo narod koji beži i to ne zbog toga što veruje u državu Hrvatsku – kaže Miletić.

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilonost kaže za TV Pink da ne veruje da će ikada doći do trajnog pomirenja i unapređena razvoja Srba i Hrvata.

- Iz Beogada stižu mirni tonovi, ali odgovor iz Zagreba je uvek isti. Oni nisu raspoloženi za te mirovne tonove – kaže Karanović ističući da je upravo obeležavanje Oluje prava poruka Srbima.

- Oni su spremni da žrtvuju i ekonomiju i budućnost, samo da nas ne gledaju. Andrej Plenković je rekao da je Oluja nužna i legitima operacija i rekao je da su Srbi navodno otišli a to nije istina, oni su proterani. Evo baka Borisa Miloševića je dokaz tome. Ona je ubijena mesec dana nakon završetka Oluje. Oni koji su je ubili znali su da je otac Borisa Miloševića, hrvatski vojnik. Juče je Boris sedeo u prvom redu nakon svega toga – dodaje on.

#Hrvatska

#Knin