AKTUELNO

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković, rekao je da je u misiji hrvatske vojske ''Oluja'' stradalo najviše neboračkog stanovništva.

- Svaka porodica nosi svoj bol bez obzira da li je neko poreklom iz tih ili nekih drugih krajeva. Srpstvo nije imalo bezbedne krajeve gde su mogli da žive - rekao je Vuković.

- Kao narod izbrisan gumicom. To su sada pusti krajevi bez ljudi. Ja sam duboko uveren da bi srpski narod trebalo da ima jedinstvenu nacionalnu politiku, i tako bi imao meku moć i da pomaže Srbima u dijaspori - kaže on i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

- Potrebno je imati ispravnu politiku koja bi živote ljudi koji su tamo ostalu učinila lakšim i boljim - navodi on.

Urednik Vesti na portalu Objektiv.rs Darko Zlojutro, rekao je kako je i njegova porodica bila među brojnim porodicama koje su osetile strahote rata i bile nasilno proterane iz svojih domova.

- Moja familija sa majčine strane je odatle ptoterana i izbegla. Celoj Srbiji su 4. i 5. avgust zaista tužni dani - kaže Zlojutro i dodao da se ustalilo to da, kako navodi, u Hrvatskoj slave - u Srbiji tuguju.

Foto: TV Pink Printscreen

Ukazao je na to da se juče dogodio neočekivani presedan na hrvatkoj proslavi vojne akcije ''Oluja''.

- Juče se desio presedan svih presedana. Jedan od Srba, predstavnih takozvanih hrvatskih Srba u Vladi Hrvatske, je posle toliko decenija otišao tamo i, kako hrvatski mediji pišu legalizovao tu jednu zločinačku operaciju i etničko čišćenje - rekao je Zlojutro.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je objasnio Srbi su narod koji gotovo i da više ne postoji u Hrvatskoj.

#Darko Zlojutro

#Nenad Vukotić