AKTUELNO

Obeležavanjem "Oluje" Hrvatska želi da da legitimitet ovoj akciji, rekla je Vukoičić za Pink.

Dr Jelena Vukoičić je za Novo jutro TV Pink osudila današnje obeležavanje 25 godina od akcije „Oluja“ u Kninu. Na tom obeležavanju se očekuje i prisustvo Borisa Miloševića, potpredsednika hrvatske vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke, koje srpska strana osuđuje.

Vukoičić smatra da je cilj Hrvata da na svečanost dovedu Miloševića ništa drugo nego ponižavanje i stavljanje “soli na ranu” prognanim Srbima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je još jedan pokušaj ponižavanja srpskog naroda. To što Milošević ide u Knin, on ne predstavlja srpske žrtve. Ja razumem Hrvatsku i njihovu želju da povrede osećanja srpskog naroda. Na ovaj način takođe žele da daju određenu dozu legitimiteta akciji „Oluja“ – kaže Vukoičić.

Kako smatra, Hrvatski parlament sada u sebi ima veliki broj ljudi koji podržavaju ustaštvo i sve ono što je nekada radila NDH.

- Treća stranka koja je ušla u parlament je stranka Miroslava Škore koji je tipičan Ustaša. Vrlo je jak u ovom trenutku i sada imate poslanike koji otoverno negiraju zločnački akt NDH, Jasenovac, i kažu da su Srbi ti koji su ubijali Hrvate – objašnjava ona i dodaje:

- Svaki fašizam je užasan, a ovo što se dešavalo u Hrvatskoj su neuporedivi – dodaje ona.

Dragan Vujičić, novinar lista „Večernje novosti“, istakao je da je srpska istorija je puna žrtava i tragedije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbija je zemlja koja je najviše stradala i krvalila u Evropi. Najviše žrtava smo dali u dvedesetom veku – rekao je Vujičić.

#Akcija

#Hrvatska

#Oluja