AKTUELNO

Tužno je to što je Evropa dozvolila da neko ko je deo nje slavi etničko čišćenje umesto da budu za primer, kažu sagovornici TV Pinka.

Potpredsednik Vlade Hrvatske iz redova Samostalne demokratske srpske stranke Boris Milošević, kao zvaničnik trebalo bi da u Kninu prisustvuje obeležavanju godišnice akcije “Oluje”. 

Međutim, porodična istorija Miloševića ovih dana je tema broj jedan u hrvatskim i srpskim medijima, a o tome se oglasio i sam Milošević. 

Naime, novom potpresedniku hrvatske valde Ustaše su ubile baku na kućnom pragu, a o tome se i oglasio sam Milošević rekavši da je nakon 25 godina važno prestati sa mržnjom.

Direktor Srpskog Telegrafa Saša Milovanović za Novo jutro TV Pink podseća koliku težinu akija “Oluje”, i nakon 25 godina, ima za sve Srbe, ne samo za Miloševića.

- Ovo je zločinačka akcija u kojoj je proterano 250.000 Srba i koje je najveće etničko čišćenje. Tužno je to što je Evropa dozvolila da neko ko je deo nje slavi etničko čišćenje, umesto da budu za primer. Tu je oko 60.000 porodica koje su ostala bez imanja i kuća koje su morali da napuste. Hrvatska je sve to urkala građanima kada ih je proterala, imali ste otimanje imovine u vrednosti od više milijardi evra – smatra Milovanović, ističući da pirče o evropskim vrednostima gube smisao.

Milovanović odlazak Miloševića u Knin nje ocenio kao žrtvovanje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Odlazak Miloševića kome su inače Hrvati ubili babu sada ide na obeležavanje godišnjice Oluje. Život srpske strarice vredi oko tri godine, jer je njen ubica pomilovan. Milošević sada, nakon svega, treba da nam pokaže da mi treba da to da zaboravimo – smatra Milovanović.

Kako kaže, Srbi neće moći nikada da slave to što su proterani sa svojih vekovnih ognjišta. Milovanović ocenjuje da je akcija „Oluja“ velika nesreća za srpski narod.

Novinar Politike Aleksandar Apostolovski kaže da će na skupu u Kninu da govori i Ante Gotovina i da to celoj manifestacii daje posebnu težinu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pored tog Gotovine stajaće i Boris Milošević. Interesantno je da je ubica bake Miloševića bio svedok odrane u procesu protiv Gotovine. Krajem 2011. godine u žalbenom postupku on je oslobođen – rekao je Apostolovski ističući da je i danas svest da se provostepena presuda, koja je tvrdila da je Gotovina kriv, ipak promenjena.

#ALEKSANDAR APOSTOLOVSKI

#Oluja

#Saša Milovanović