AKTUELNO

Počelo je slavlje najvećeg etničkog čišćenja u Evropi od Drugog svetskog rata.

U Hrvatskoj je, po svemu sudeću, već počelo slavlje povodom 25 godina od najvećeg etničkog čišćenja u modernoj istoriji Evrope. Na Hvaru je tako održana žurka uz ustaški hvalospev "Evo Jure i Bobana" koji je većina okupljenih zdušno pevala.

Pesma govori o najvećim zločincima NDH Juri Francetiću i Rafael Bobanu. Francetić je bio zapovednik Crne legije i monstruozni ubica.

Da podsetimo, prošlo je punih 25 godina od jednog od najtužnijih događaja u modernoj istoriji, kad je tokom vojne akcije "Oluja" iz krajeva u Hrvatskoj, u kojima su vekovima živeli, proterano više od 250.000 pripadnika srpskog naroda.

Ovo je dan za sećanje i tugu, za parastose i paljenje sveća i tugovanje za više od 2.000 poginulih i nestalih, od kojih se za 770 ni dan danas ne zna šta se sa njima desilo i gde im je grob.

Tadašnji hrvatski predsednik Franjo Tuđman je odavno mrtav i njegova odgovornost nikada nije potvrđena, barem ne zvanično i ne od onih koji su sa lakoćom i nekad čini se sa velikim zadovoljstvom osuđivali Srbe.

#Hrvatska

#Oluja