AKTUELNO

Dosta je više gnusnih laži da su vlast u Srbiji i predsednik Aleksandar Vučić spremni da priznaju nezavisnost Kosova, kao što je danas po ko zna koji put izjavio Boško Obradović, izjavio je u saopštenju Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je istakao da je Srbija za ovih osam godina koliko su u koaliciji sa Vučićem, vratila pitanje Kosova na dnevni red, za razliku od vremena Tadića, Jeremića i Đilasa kada su svi govorili da je sve već rešeno.

"U to vreme skoro devedeset zemalja je priznalo Kosovo, u vreme naše vlasti 18 zemalja je povuklo priznanje Kosova, tako da danas Kosovo više nema većinu za prijem u međunarodne organizacije", rekao je Dačić.

Kako kaže, koliko je ko uradio najbolje govore pohvale koje Tadiću i Jeremiću upućuju albanski lideri, kao zahvalnost za pogrešno postavljeno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

"Srbija i Vučić su milion puta jasno rekli da mi želimo dijalog i mirno rešenje problema, ali da ne pristajemo na ucene i ultimatum za priznanje Kosova. Zato prestanite više da lažete narod da će neko da prizna Kosovo", istakao je Ivica Dačić.

#Ivica Dačić