AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas palestinskog ambasadora Muhameda Nabhana, sa kojim je razgovarao o različitim aspektima bilateralnih odnosa, za čijim unapređenjem postoji obostrana želja.

Ambasador Nabhan je predsedniku Vučiću preneo pozdrave predsednika Abasa i šefa diplomatije Al-Malkija, kao i njihove čestitke za uspeh na nedavnim izborima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.

Vučić je uzvratio pozdrave i izrazio očekivanje da predsednik Abas poseti Srbiju, naglasivši nepromenjen stav Srbije prema prijateljskom palestinskom narodu, rekavši da tradicionalna prijateljstva uvek zaslužuju poštovanje.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će svet, uz međunarodnu solidarnost, savladati pandemiju KOVID-19, kako bi se svi vratili ispunjavanju planova za budućnost, a Srbija i Palestina da nastave korake za formiranje Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao potpisane sporazume i pomogao da se iskoriste postojeći potencijali za sveobuhvatnu saradnju.

Predsednik Vučić je zahvalio za podršku Palestine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i obavestio ambasadora Nabhana o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Ambasador Nabhan je obavestio predsednika Vučića o palestinskom viđenju situacije na Bliskom istoku.

Sagovornici su razgovarali i o školovanju većeg broja palestinskih studenata u Srbiji.

#Aleksandar Vučić