AKTUELNO

Predsednik Srbije zahvalio se Danskoj za kontinuiranu podršku našoj zemlji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Danske Andersa Kristijana Haugora i zahvalio toj zemlji za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji, izrazivši očekivanje da će naša nova Vlada pojačati napore na evropskom putu.

Predsednik Vučić je ambasadoru zahvalio na dobroj saradnji, kao i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprineo unapređenju odnosa dveju zemalja, podsetivši da je za vreme mandata ambasadora Haugora Srbiju, posle dugog niza godina, posetio šef diplomatije Danske.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je rekao da ga raduje interesovanje Danske za intenziviranje političkog dijaloga sa Srbijom, jer Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će napredak ka EU, uz dobra ekonomska kretanja u Srbiji, doprineti većem interesovanju investitora iz Danske i tamošnjih kompanija.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Vučić je takođe zahvalio Danskoj što je jedan od naših najznačajnijih donatora, a posebno na finansijskoj pomoći za realizaciju Regionalnog stambenog programa za izbeglice i drugih programa namenjenih izbeglicama u Srbiji.

Predsednik Vučić i ambasador Haugor su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima koje je nametnula pandemija korona virusa, posebno za ekonomiju.

#Aleksandar Vučić

#Andres Kristijan Haugor

#Danska