AKTUELNO

Potpredsednik GO Srpske napredne stranke Marko Ðurić ocenio je danas da lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas i jednan od osnivača SzS Mlađan Ðorđević, inače, Ðilasov kum pokušavaju da politički profitiraju na temi Kosova i Metohije.

- Uveren sam da su građani zgađeni Ðilasovim i Ðorđevićevim pokušajima da politički profitiraju na temi Kosova i Metohije - kaže Ðurić i dodaje je tragedija Srbije što u najtežim trenucima u njenoj istoriji postoje pojedinci koji, smatra Ðurić, navijaju protiv sopstvene države i naroda.

On ističe da ni ovaj istorijski trenutak u tom smislu nije izuzetan, budući da i danas ima onih koje jedu uspesi Srbije, "a radost im pričinjava svaka teškoća na njenom putu".

- Na stalne laži i spletke Mlađana Ðorđevića i njegovog mentora Dragana Ðilasa ne treba odgovarati ozbiljno, jer marginalna politička grupa koju predstavl?aju, srećom nije pravo lice srpske opozicije, u kojoj i danas ubedljivu većinu čine elementarno odgovorni lkudi, čija se politika ne svodi na maksimu ''što gore po Srbiju, to bolje po nas'' - istakao je Ðurić.

On dodaje da su pred Srbijom teški dani i meseci borbe "za ono što nam je najsvetije" i za Srbiju po meri običnog čoveka.

Kako ističe, dobro je što u tu borbu Srbija ulazi osnažena "ubedljivom, demokratski izraženom voljom i poverenjem građana, koji nepogrešivo znaju ''ko je vera a ko nevera''.

#Kosovo

#Marko Đurić