AKTUELNO

Prisustvujemo nečijem pokušaju da nešto što je u svojoj suštini vrlo ozbiljno i opasno predstavi kao šalu i razbibrigu.

Komentarišući skandalozno ponašanje Srđana Noga, koji se pojavio ispred Skupštine Srbije sa puškom za pejnt-bol i koji je najavio da će sa njima da gađa buduće poslanike, Krstić je rekao da je prvo što je pomislio kada je ovo video kako policajac tačno da zna, kada vidi čoveka sa puškom kakvu on to pušku nosi.

Krstić se pita, kako policajac može da zna da li je to prava ili je ova koja izbacuje boju, ali koja, kako kaže, takođe može da povredi čoveka, da ga pogodi u oko i da ga oslepi.

Foto: TV Pink Printscreen

„Da li bi se policajci u bilo kojoj svetskoj ili evropskoj demokratiji igrali razmišljajući o tome  da li je to igračka ili nije. U pitanju je nešto što pokušava da se predstavi kao šala i razbibriga a što je u svojoj suštini vrlo ozbiljno i opasno“, rekao je Krstić.

Ističe da se pita da li je ovo zadatak od nekih mentora, ili je pokušaj da se dođe do medija.

„Zapamtio sam ovog Noga u demonstracijama, tada je bio iza leđa policajaca kao nekakvo zaštićemo biće, jer je poslanik. Tako je komandovao svojim jurišnicima koji su se tu našli, govoreći im „napred“, i ponašao se isto kao i njegove kolege iz SZS, zloupotrebljavajući bes nekih klinaca zbog izmišljenih problema“, rekao je Krstić dodavši da su ti dečaci zloupotrebljeni i stavljeni u funkciju onih koji treba da izazovu nerede, kako bi oni uz pomoć medija slavili politički profit.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ovo je nešto na šta policija mora da odgovori.

„Problem je u medijima koji afirmišu takvo ponašanje. Ako su 5, 6 godina u svoje medije stavljali isključio ljude koji su govorili da je Vučić oteo državu, kao i sve najgore o njemu, iako pobeđuje na izborima već sad redovno, možemo samo da kažemo da su ti mediji kumovali nasilju“, rekao je Krstić.

Kako kaže, daju prostora ljudima koji promovišu nasilje i koji iz histeričnog ugla posmatraju bilo šta što radi vlast.

„Najava nasilja je nešto krajnje bizarno da je teško i komentarisati“, rekao je Krstić.

#Nebojša Krstić