AKTUELNO

Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, potvrdio je za Pink da prištinska strana dijalog ne doživljava ozbiljno i da odugovlači da konstruktivno učestvuje u dijalogu.

- U protekala dva dana imali smo nastavak dijaloga na ekspertskom nivou - kaže Petković.

Kako je naveo delegaciju Beograda je predstavljao glavni pregovarač, direktor Kancelarija za KiM Marko Đurić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pokazalo se da se Beogradska strana odlično drži u dijalogu i da su izneti svi ključni argumenti kada je reč o obe teme koje su pokrenute u dijalogu. To je pitanje nestalih lica i otvoreno je pitanje raseljenih lica sa Kosova i Metohije - navodi oni i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

- Pored tog snažnog držanja jakih argumenta i da je naša delegacija sa suvim činjenicama bila u potpunosti spremna da nastupai u tim razgovorima. Sama situacija u okviru dijaloga pokazala je da dijalog očigledno više odgovara Beogradu nego Prištini. Vidimo, po ko zna koji put, da je Prištini gotovo sve uvek dopušteno - navodi on.

Zoran Milivojević, karijerni diplomata, rekao je za Pink da je se tek sada vidi pravo stanje stvari kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sve to pokazuje kako je teško da se dođe do pravog dijaloga i u kojoj meri je velika odgovornost međunarodne zajednice. Sada je potpuo jasno da nema mira i stabilnosti, da nema pregovora ukoliko se interes srpske strane ne uvaži - naglasio je Miliovojević .

#Petar Petković

#Zoran Milivojević