AKTUELNO

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je sutrašnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Banjaluci veoma važna za Republiku Srpsku, najveća po obimu i značaju zbog činjenice da Srbija u kontinuitetu pomaže Srpskoj i celoj BiH.

"Srbija pomaže svuda gde god se pomoć zatraži, kao što je pomogla Goraždu i nekim drugim mestima u Federaciji", istakao je Dodik.

Najavio je da će Republika Srpska dobiti 15 kola hitne pomoći koju Vlada Srbije donira domovima zdravlja u Republici Srpskoj, što je, kako je rekao, veoma važno u ovom trenutku pandemije kovida-19.

Dodao je da se razgovara i o realizaciji do sada pružene pomoći Srbije za izgradnju objekata širom Republike Srpske, prenosi RTRS.

Dodik je najavio da će se razgovarati i o političkim i ekonomskim pitanjima.

"Vučić je predsednik Srbije, a Srbija je naša matična zemlja", naveo je on i dodao da se izuzetno raduje Vučićevoj poseti.

Na pitanje novinara da li Predsedništvo BiH planira zvanično da pozove Vučića, Dodik je istakao da je Predsedništvo to učinilo i da su se oko toga stvari iskomplikovale.

"Smatram da bi sada bilo degutantno da se to učini nakon ponašanja ministra inostranih poslova koja povlači ambasadora bez ikakvog usaglašavanja u Predsedništvu. Nakon kvalifikacija o Srbiji koje su izrečene, sada očekivati da ovde dođe predsednik Srbije, smatram da nije dobro i ne bih podržao nešto tako", rekao je Dodik.

#Milorad Dodik