AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Ramsku tvrđavu u Opštini Veliko Gradište i pozvao građane Srbije da posete ovu znamenitost.

''Posetite Ramsku tvrđavu - Srbija je najlepša zemlja na svetu'', napisao je predsednik na svom zvaničnom Instagram profilu ''budućnostsrbijeav''. Tvrđava Ram se nalazi na 30 kilometara severoistočno od Požarevca, u istoimenom selu, na obali Dunava, između Kostolca i Velikog Gradišta.

Ovo mesto je naseljavano još od praistorije, a po dolasku Rimljana bilo je deo Dunavskog limesa, u blizini antičkog utvrđenja Lederata. Predsednik Vučić je ranije danas, posle završetka konsultacija o formiranju vlade, iskoristio ostatak dana da poseti obnovljenu Golubačku tvrđavu. Turisti koji su danas obilazili ovo srednjovekovne utvrđenje iskoristili su priliku da se fotografišu sa predsednikom, što je objavljeno na zvaničnom instagram profilu "budućnostsrbijeav".

 "Najveće bogatstvo naše Srbije su ovi divni ljudi koje sam danas sreo u obilasku obnovljene Golubačke tvrđave", istakao je Vučić.

Obnovljena tvrđava, svečano je otvorena krajem marta prošle godine, tako da sada posetioci mogu da obiđu kule i Palatu, prostor od 600 kvadratnih metara. Golubačka tvrđava podignuta je na samom ulazu u Djerdapsku klisuru, u 14. veku, a obnovljena je uz pomoć EU i predstavlja jedan od turističkih bisera Istočne

#Aleksandar Vučić