AKTUELNO

Protiv ministra i njegove sekretarice decembra 2015. godine podneta je krivična prijava zbog navodne zloupotrebe službenog položaja.

Šef Biroa za informisanje MUP-a Biljana Popović Ivković izjavila je da navodi krivične prijave apsolutno nisu tačni i da predstavljaju pritisak na rad MUP-a, ali da tužilaštvu treba prepustiti da radi svoj posao u skladu sa zakonom.

Ona je podsetila da je ministar Nebojša Stefanović pre dva dana ukazao na to da je na pomolu nova organizovana i izmišljena afera.

-Cilj kreatora je jasan, diskreditovanje ministra i ministarstva koje vodi i skretanje pažnje sa značajnih rezultata koje postiže Vlada Srbije na izmišljene afere koje treba da zaokupe javnost. Važno je istaći da se sve to događa u trenutku kada se policija beskompromisno bori protiv kriminala i korupcije i postiže značajne rezultate - naglasila je Popović Ivković.

Prema njenim rečima, osoba koja je podnela krivične prijave, činila je to i prethodnih godina protiv bivših rukovodilaca u MUP-u, nezadovoljna svojim položajem, ali su sve te prijave odbačene kao neosnovane.

-Bilo kakvi pritisci na rad policije ne mogu osujetiti ciljeve za koje se zalažemo, a to je pre svega bespoštedna borba protiv korucije i kriminala isključivo u interesu građana -  istakla je šef Biroa MUP-a za informisanje.

Stefanović je pre dva dana gostujući na RTS-u rekao da poseduje informacije da će određeni ljudi lažnim prijavama pokušati da kažu da su neki novinari u Srbiji praćeni, iako za to nema dokaza.

On je tim povodom najavio reakciju tužilaštva, koje se za sada nije tim povodom oglašavalo.

Autor: D. Jovanović

'