AKTUELNO

Neću raditi protiv predsednika Aleksandra Vučića, a ako SPS većinski hoće da radi protiv Vučića, sigurno neću u tome učestvovati niti više ostati na mestu predsednika SPS-a, poručio je danas lider socijalista i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

- To su loši primeri i zamolio sam predsednika Vučića da mi šalje sve šta god ima neko moj da je napravio neku glupost. Mislim da je naša partija u celini ostala na onom putu koji sam ja za zacrtao još prvo veče protesta - rekao je Dačić.

Podseća da je još tada izneo svoj stav osudviši ono što se dešavalo ispred Skupštine Srbije.

Govoreći o istupima pojedinih članova SPS -a i ljudi koji imaju sa njima veze koji su podržali demontracije, Dačić je poručio:

- Već sam rekao, da svako ko učestvuje na ovim demonstracije, ko ih na bilo koji način podržava i može da se dovede u vezu sa tim, ako ima neke veze sa SPS - om da će snositi posledice.

Ipak, dodaje da ima tu i kadrova koji su "sa njihove strane postavljeni koji se ne ponašaju moralno u ovoj situaciji".

- Što se tiče Gorana Trivana, o njegovoj odgovornosti ćemo raspravljati na Predsedništvu stranke - rekao je Dačić.

Dodaje da najoštrije osuđuje izjavu Novicu Tončeva i istakao da Tončev nije smeo uopšte da izgovori na bilo koji način blokadu saobraćajnica.

Dačić navodi da se u Srbiji vodi specijalni rat i da je jedna korak u tome i odvajanje SPS-a od Vučića.

- Zato sam i rekao da put ka rušenju Vučića vodi preko rušenja Dačića - dodao je Dačić.

Takođe, Dačić ističe da je ubeđen da je koalicija sa Vučićem u interesu Srbije, kao i da ništa što je u interesu Srbije ne može da bude protiv interesa SPS-a.

#Aleksandar Vučić

#Ivica Dačić

#Podrška