AKTUELNO

Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na protestima ispred Narodne skupšitne, a Petar Škundrić je razrešen dužnosti savetnika u Vladi Srbije, saopštio je danas predsenik SPS i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

 -Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke danas dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na rusilackim demonstracijama ispred Narodne skupštine, zbog postupanja suprotnog od politike partije i narušavanja ugleda SPS-a - naveo je Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu. 

On je ponovio da će svako ko podrzava ili učestvuje u nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, biti smenjen i isključen iz SPS-a. Dodao je da će se o odgovornosti Gorana Trivana zbog napada njegovog savetnika na predsednika Vučića, raspravljati se na sednici Predsedništva. 

Dačić je najoštrije osudio izjavu potpredsednika Novice Tončeva, o blokadi puta na jugu Srbije, ističući da je takva izjava direktno suprotna politici SPS-a. 

-SPS najoštrije osuđuje svaku nasilje, napad na institucije i blokadu saobraćajnica, a posebno napad na predsednika Vučića. Svako ko se ponaša suprotno politici SPS-a biće sankcionisan - naveo je Dačić.

#Ivica Dačić

#Petar Škundrić

#SPS