AKTUELNO

Ovo je najžešći napad socijalista na Vučića do sada.

Potpredsednik Glavnog odbora SPS Novica Tončev poručio je na sednici Skupštine opštine Surdulica da će se dešavanja u Beogradu preliti i na jug Srbije, tako što će sa pet, šest hiljada ljudi blokirati auto-put, ukoliko još neko od direktora državnih institucija iz SPS bude smenjen.

Tončev je na sednici rekao i to da je Surdulica jedina slobodna teritorija u Srbiji, odnosno "Užicka republika", u kojoj jedino nema mraka i straha.

Video: Pink.rs

Ovo je najžešći napad socijalista na Vučića do sada, izgovoren direktno od potpredsednika SPS Novice Tončeva.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da će svako ko je povezan sa tom strankom, a učestvuje u nasilju tokom protesta u Beogradu, snositi odgovornost.

Dačić je u pisanoj izjavi ocenio da je na delu pokušaj odvajanja SPS-a od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS-a.

On je podsetio da su SPS i on lično prve večeri najoštrije osudili haos, incidente i nasilje ispred Narodne skupštine i istakao da to nema veze sa epidemioloskom situacijom, već da je to pokušaj nasilnog rušenja vlasti.

- Svi moraju da znaju da će svako ko podržava ili učestvuje u ovom nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, bez obzira da li je reč o partijskim ili državnim funkcionerima i njihovim saradnicima ili o lokalnim organizacijama, snositi odgovornost, biti smenjen i isključen iz SPS-a, jer se time nanosi steta Srbiji - upozorio je Dačić.

#Aleksandar Vučić

#Novica Tončev

#Protest

#SPS