AKTUELNO

U Srbiji je u toku specijalni rat koji je koordinisan spolja, a koji za cilj ima destabilizaciju zemlje i rušenje vlasti, ocenjuju sagovornici "Novog jutra".

Više od 190 policajaca teško je povređeno u sukobima pred Skupštinom, a jasno je da je „izvođač radova“ komandant fašističke pretorijanske garde Dragana Đilasa – Mlađan Đorđević, navodi potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković.

Marinković ističe da Đorđević komanduje desničarima i radikalnim elementima u Srbiji.

- Oni su protiv napretka naše zemlje, ekonomskog rasta, protiv kompromisa koji bi nam dao da Srbija kao država i naš narod napreduju onako kako zaslužuju i kako to predsednik Aleksandar Vučić i radi prethodnih godina – kaže Marinković za Pink. 

Dodaje da je predsednik u prethodnom periodu pokazao da Srbija može da zapošljava, da dovodi strane kompanije, te da se može voditi računa o Srbima gde god oni živeli.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o strancima koji su učestvovali na protestima i koji su jurišali na Skupštinu, Marinković kaže da je očigledno reč o plaćenicima. 

- Uhapšena su dva izraelska građana, koji su u ovoj zemlji označeni kao pripadnici levičarskog pokreta, a jedan od njih čak je odbio da služi vojsku, što se u Izraelu smatra velikom sramotom. Takvi ljudi dolaze ovde i ruše Srbiju – navodi Marinković, podsećajući da su među demonstratima bili i huligani i kriminalci iz Crne Gore, Hrvatske, Rusije, Ukrajine...

Jasno je da su nemiri inspirisani sa strane, a jasno je i ko je izvođač radova.

Želja za vlašću i moći je ubedljivo najteža bolest, ocenjuje urednik portala „Embargo“ Predrag Jeremić.

- U toku je specijalni rat protiv Srbije koordiniran spolja. Na ulicama su mladi koji su stasavali u teškom vremenu, nakupilo im se mnogo gneva, ali, po starom lošem pravilu, negativnu energiju usmeravaju u pogrešnom smeru. Ovu energiju koriste pojedinci spolja, pokušavajući da izazovu nasilje i brutalnosti u Srbiji sa ciljem da sruše vlast – ocenjuje Jeremić za „Novo jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže i da su se ovi protesti pripremali nekoliko nedelja, te da ništa nije slučajno.

- Recimo, čuo sam da su hosteli nedeljama bili prazni zbog pandemije koronavirusa, međutim, poslednje 2-3 nedelje bili su puni nekih turista. Hosteli su izabrani jer u njima nema jasnih i preciznih podataka o gostima. Dakle, sve se pripremalo i polako se sprovodi. Ubeđen sam da se na ovome neće zaustaviti i već se društvenim mrežama šire uputstva kreatora protesta o tome šta treba raditi narednih dana. Tako se spominje blokiranje institucija, saobraćajnica, pa se čak građani pozivaju da odu u banke i podižu novac kako bi se urušio finansijski sistem zemlje – kaže Jeremić.

#Novo jutro

#Predrag Jeremić

#Vladimir Marinković