AKTUELNO

Četvorica Crnogoraca kod sebe su imali policijski šlem koji ne pripada policiji Srbije.

Glavni i odgovorni urednik „Informera“ Dragan J. Vučićević kaže da su tokom sinoćnih protesta uhapšena četvorica crnogorskih državljana koji su od ranije poznati policiji i imaju kriminalne dosijee. Jedan od njih je, kako kaže, imao policijski defanzivni šlem koji ne pripada srpskoj policiji, dok je kod drugog uhapšenog pronađen suzavac. 

- Noćas je uhapšen Britanac, uhapšen je i Tunišanin. Uhapšeni su i Izraelci, a sinoć i Crnogorci. Sve ovo jasno ukazuje da iza protesta ne stoje samo centri moći u Srbiji, već i strani faktor, budući da mnogima ne odgovara jaka Srbija, već ona kojom mogu da manipulišu – navodi Vučićević za Pink. 

Smatra da „Vučićeva Srbija“ ne odgovara ,mnogima, jer predsednik Srbije ravnopravno razgovara sa svedskim liderima, a na ucene odgovara sa autoritetom čoveka koji je na izborima osvojio 60 odsto glasova građana. Ističe da je interes stranih centara moći da se pregovaračka pozicija Srbije oslabi, a da se prikaže da je u Beogradu haos.

- Scenario je unapred pripremljen i čekana je prva zgodna prilika. Kriza sa koronavirusom je iskorišćena i krenulo se u nasilne proteste. Među demonstrantima su sinovi bahatih političkih funkcionera koji imaju sve, ali žele više, i na protestima je najmanje bilo građana koji teško žive – navodi Vučićević. 

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Podsetio je kako su protesti počeli: Vučić je saopštio da se broj obolelih povećao i da situacija ide ka alarmantnoj. Najavio je mere, a onda je upravo ova najava iskorišćena kao povod da se napadne Skupština Srbije. 

- Tek kada su upali u zgradu i počeli da bacaju baklje, policija je reagovala. Pričalo se da je policija napala mirne građane – koje mirne građane? – zapitao je urednik „Informera“. Ističe da grupa ekstremnih huligana nema nikakvu ideologiju sem nasilja kojim bi da otmu vlast. 

Kaže i da je frustracija opozicije ogromna, pa pokušavaju da se udruže sa svima, čak i sa ekstremistima. 

Foto: TV Pink Printscreen

- Od tih ekstremista čak i dobiju batine, a neki to pokušavaju da sakriju. Po nosu su dobili i Jeremić, i Trifunović, i Đilas. Svi oni imaju jasnu ideju da pokušaju da na silu otmu vlast, budući da demokratski to ne mogu da urade. Vučić je podsetio da za godinu i po dana slede gradski i predsednički izbori, te da je upravo ovo prilika opoziciji da se pokaže i da dođe na vlast na legitiman način, a ne na ulici i razbijanjem glava – kaže Vučićević. 

Ističe da su protesti čin najgoreg fašističkog nasilja, budući da učesnici „divljaju, pale i napadaju policiju“. Smatra da je u toku specijalni rat i da je knjiška definicija istog upravo divljanje koje vidimo na ulicama prestonice.

#Dragan J. Vučićević

#Novo jutro