AKTUELNO

Zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Beograda Radoslav Marjanović optužio je danas jednog od lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) Dragana Djilasa da stoji iza nasilnih napada demonstranata na institucije u glavnom gradu.

U izjavi za javnost, Mrjanović je istakao da "budućnost Srbije nisu i nikada neće biti Đilasovi huligani koji bakljama, kamenicama, motkama i lopatama napadaju institucije i policiju ne bi li na silu ponovo Đilasa doveli na vlast".

- Budućnost Srbije su nove fabrike i nova radna mesta, nove bolnice i putevi koje garantuje politika (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića i SNS koja je na nedavnim izborima dobila nedvosmislenu podršku građana Srbije - rekao je Marjanović.

On je naveo da činjenica da Djilas neodgovorno poziva građane na okupljanja ne vodeći računa o širenju korona virusa "potvrđuje da je spreman na sve u opsesiji da se bez politike, ideja i podrške na silu dočepa vlasti".Marjanović je optužio Đilasa i da se kontinuirano bavi fabrikovanjem i plasiranjem neistina i dezinformacija tokom borbe sa epidemijom, sa ciljem da huškajedan deo građana protiv sopstvene države, što pokazuje da je "više nego jasno da Savez za Srbiju želi političku nestabilnost".

- Sve te činjenice pokazuju da Djilas želi da skrene Srbiju sa puta ekonomskog razvoja, novih investicija, otvaranja novih radnih mesta i sigurne i izvesne budućnosti za građane Srbije i da zemlju odvede u haos, destrukciju i nasilje - zaključio je Marjanović.

#Dragan Đilas