AKTUELNO

Protesta kao demokratskog izraza neslaganja sa nečim, ili ukazivanja na nešto, bilo je i ranije, biće ih i ubuduće. Međutim, nasilničko ponašanje i agresija kakvu viđamo na ulicama Beograda i još nekoliko gradova, ne priliče civilizovanom društvu, niti bilo kom normalnom pojedincu, izjavila je Suzana Perić.

Perić je rekla da je želela da nasilničko ponašanje na protestima osudi na lep način, ali da kada vidi razbijene glave policajaca i načinjenu štetu, to ne može da učini:

"Kao civilizovana žena, majka maloletnog deteta kome želim najlepšu budućnost, kao dizajnerka sa preko dve decenije karijere i kao urednica magazina sa najdužom tradicijom na Balkanu, imam potrebu da ovo kažem ovako, na lep način.

Mada, kada pogledam razbijene glave policajaca, polupane izloge u centru grada, uništene žardinjere, iščupane semafore i saobraćajne znakove, a sve to u trenutku kada bi svi zajedno trebalo da se borimo protiv virusa koji nas sve ugrožava, radije bih fine manire ostavila po strani i povikala: 

„Dosta! Lupaj svoju glavu. Idi kući, pa uništavaj ličnu imovinu koju si krvavo sticao.“ Verbalno bih bila još oštrija, jer primitivni ljudi drugačiji rečnik ne razumeju. Međutim, neću jer ne želim primitivno da odgovaram na primitivizam. Želim da idem napred. Skoro svi želimo da idemo napred, a šačica ovih koji da ometaju prosperitet Srbije neka ostanu u blatu. Izgleda da se u tom svom prirodnom okruženju najbolje osećaju."

#Protest

#Suzana Perić

#osuda