AKTUELNO

Ti koji napadaju pripadnike policije su obučeni za to, obični građani ne znaju tako da se ponašaju, kažu sagovornici TV Pinka.

U sinoćnim protestima na ulicama Beograda 19 policajaca je zadobilo teške i lake telesne povrede. Miodrag Kapor pukovnik u penziji kaže za Novo jutro TV Pink da nasilje koje se vrši na ulicama Beograda ne prepoznaje kao bunt naroda, već kao haos.

- Mi ovo ne doživljavamo kao demokratski proecs. Pali se i ruši državna imovina, vrši se nasilje prema građanima Srbije. To nisu demokratske stvari i to tako ne prepoznaju ni vojska i borci. Znam da je policja reagovala samo kada je u pitanju bilo nasilje – kaže Kapor, ukazujući na mogućnost da su protesti unrapred organizovane.

- Identčne su stvari u svim gradovima. Kreće se mirno a onda se u isto vreme kreće u nasilje u svim gradovima. To je meni zapalo za oko – kaže Kapor.

Milorad Stupar general u penzji kaže da je posao vojske i polcije da brani i čuva građane i državne institucije.

-Ja sam ceo život učio da branim narod, ali nisam navikao na ovako nešto. Za mene je bilo jasno, čuvati i sačuvati objekat. Ne dozvoljavam napad i ugrožavanje mog vojnika. Moj vojnik, moj objekat, u ovom slučaju to bi bila Skupština. Sete se protesta devedesteih, ali nije bilo ovako. Ne treba da se ugrožavaju ljudi koji predstavljaju narod. Oni imaju zadatak i moraju da se brane – kaže Stupar.

Stupar smatra da su svi napadi unapred organizovani i da to nije „rukopis običnog naroda“.

- Ti koji povređuju su obučeni za to. Ne zna naš narod da baca dimne kutije. Radi se organizovanim napadima – rekao je Stupar.

#Beograd

#Nasilje

#protesti