AKTUELNO

- Nasilje nije politika, i najoštrije osuđujem večerašnje divljanje vandala na ulicama Novog Sada i pokušaj da zapale Gradsku kuću – jedan od simbola Novog Sada, rekao je Miloš Vučević gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS.

Ovo monumentalno zdanje tokom prethodnih 125 godina izdržalo je „udare“ raznih političkih vetrova, i sramno je što je našu Gradsku kuću danas, pred očima javnosti, pokušala da demolira i spali grupa huligana sa fantomkama i kapuljačama. U toku neprijavljenog protesnog okupljanja ti vandali su večeras razbijali i prostorije Srpske napredne stranke, i ulazna vrata zgrade Radiotelevizije Vojvodine.

Potpuno je jasno da su ovi vandalski i kukavički napadi politički instruisani, i da predstavljaju direknu posledicu poziva Đilasa, Noga i ostalih iz Saveza za Srbiju, koji su sinoć nasilnim upadom u Narodnu skupštinu pokušali da izvedu državni udar. Ovakvu klimu u društvu stvaraju upravo oni koji su poraženi na izborima 21. juna. Ne smemo da dozvolimo dalju eskalaciju nasilja. Ne smemo da dozvolimo da dođe do tačke ključanja i da zbog njihovih bolesnih političkih ambicija stradaju nevini ljudi.

Za glasove Novosađana se bori radom i rezultatima, a ne kamenicama, bakljama i molotovljevim koktelima. Pozivan nadležne državne organe da učine sve da se stane na put huliganskom i uličarskom ponašanju, i da počinioce privredu pravdi.

#Novi Sad

#protesti

#reagovanje